Începând de astăzi, în cadrul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” funcționează un laborator destinat testelor COVID-19. Astfel, pacienții internați în spital vor beneficia de testare în cadrul unității, pentru detectarea infecției cu SARS-CoV-2, folosind metoda RT-PCR.
„Prin includerea acestui laborator în fluxul zilnic, vom realiza o eficientizare a activității în contextul pandemiei de COVID-19, având un răspuns mai rapid în cazul pacienților suspecți, ceea ce va permite luarea în consecință a măsurilor necesare, conform procedurilor și protocoalelor în vigoare”, a declarat managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, asist. univ. dr. Beatrice Mahler.
Laboratorul COVID-19 are în dotare un aparat de diagnostic RT-PCR de tip ELITE InGenius cu o capacitate de 40 de teste /zi.
Procedura de diagnostic constă în identificarea ARN-ului viral, unic fiecărui virus în parte, în probele prelevate de la pacienți.
Testul de diagnosticare moleculară poate fi realizat numai de personal specializat, care să aibă training în manevrarea produsului și utilizarea aparaturii necesare.
Laboratorul COVID-19 din cadrul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” are resursă umană proprie pentru efectuarea acestor teste, iar în acest proces beneficiază și de sprijinul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București, prin Catedra de Genetică Medicală, care îi oferă consultanță de specialitate, astfel încât întregul proces să se desfășoare la cele mai înalte standarde.
„Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila București se implică activ în proiecte destinate luptei împotriva pandemiei de COVID-19. Suntem alături de cadrele universității noastre implicate în prima linie a luptei cu infecția SARS-CoV-2”, a declarat rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București, prof. dr. Viorel Jinga.
Acest chestionar este confidențial și anonim și vizează doar prelucrări statistice ce au ca obiect dezvoltarea ulterioară a unui mecanism de feedback al pacienților cu privire la calitatea serviciilor din spitale.
FEEDBACK PACIENT