Programul Național de Oncologie

Programul Național de Oncologie este un program de sănătate asigurat de statul român și decontat de Casa de Asigurări de Sănătate pentru tratamentul bolnavilor de cancer înscriși în program. 

Prin acest program pacienții oncologici beneficiază gratuit de terapii oncologice pentru toate localizările cancerului, respectiv de tratamente cu citostatice, hormonoterapie, imunoterapie, terapii personalizate de ultima oră, simptomatice etc.  

Medicamentele oncologice asigurate prin PNS oncologie cuprind și molecule de ultimă generație folosite atât în Europa, cât și în USA. 

Listele de medicamente oncologice din cadrul PNS oncologie se upgradează periodic pe măsură ce un medicament nou apare și este introdus în ghidurile de oncologie europene și este aprobat și în România.

În cadrul compartimentului de oncologie din Institutul “Marius Nasta” se tratează pacienți oncologici cu orice fel de localizare a cancerului, predominant cancerul bronhopulmonar, având în vedere specificul Institutului. Pacienții beneficiază de tratament oncologic fie în sistemul de spitalizare de zi, fie de spitalizare continuă aplicându-se protocoalele oncologice aflate în vigoare, decontate de Casa de Asigurări de Sănătate prin PNS oncologie.