Proiectul

Proiectul INTEGRIS 

Centru integrat de diagnostic precoce şi management al cancerului bronho-pulmonar -INTEGRIS
Proiect nr. 1910/ Cod SMIS – CSNR: 41977
Contract nr. 667/14.08.2014
Competitia POSCCE-A2-O2.2.1-2013-1
Operatiunea O2.2.1: Dezvoltarea infrastructurii C-D existente si crearea de noi infrastructuri C-D

14 decembrie 2015

Comunicat de presa finalizare Proiect INTEGRIS Cod SMIS – CSNR 49177

05 noiembrie 2015

In amfiteatrul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” a avut loc conferinta de presa pentru diseminarea rezultatelor proiectului INTEGRIS.

Puteti descarca Comunicatul de presa si prezentarea proiectului INTEGRIS

12-septembrie-2014

Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” anunta demararea implementarii proiectului denumit „Centru integrat de diagnostic precoce şi management al cancerului bronho-pulmonar -INTEGRIS”
Proiect nr. 1910/ Cod SMIS – CSNR: 41977
Contract nr. 667/14.08.2014
Competitia POSCCE-A2-O2.2.1-2013-1
Operatiunea O2.2.1: Dezvoltarea infrastructurii C-D existente si crearea de noi infrastructuri C-D.

La nivelul EU-27, România se situa anul trecut pe locul 10 din punct de vedere al incidenţei şi ratei mortalităţii, 75 % din cazurile de cancer bronho-pulmonar aflându-se în stadii avansate în momentul depistării, astfel că rata de supravieţuire la 5 ani este de sub 5%. (http://eco.iarc.fr/EUCAN)

În România, incidenţa cancerului pulmonar în 2012 a fost de 11.644 cazuri noi (45,8%000), din care 4/5 au fost bărbaţi, cu o mortalitate de peste 70% (http://eco.iarc.fr/eucan/Country.aspx?ISOCountryCd=642). Aceste cifre se bazează exclusiv pe raportările din Registrul Naţional de Cancer, ceea ce poate reprezenta o subestimare importantă a valorilor reale. Astfel, numai în Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” Bucureşti au fost internaţi în anul 2012 1956 bolnavi cu cancer, dintre care 814 în secţia de chirurgie toracică şi 953 în secţiile de pneumologie.

Din aceste motive, Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” a conceput si implementeaza proiectul INTEGRIS pentru crearea unui centru integrat de cercetare pentru diagnosticarea precoce și managementul cancerului pulmonar în cadrul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius-Nasta” în vederea dezvoltării contribuţiei la cercetarea ştiinţifică în domeniu, la nivel naţional şi internaţional şi în scopul oferirii de servicii performante de sănătate, cu impact asupra creşterii ratei de supravieţuire la această grupă de pacienţi.

Anexam Comunicatul de presa difuzat privind lansarea proiectului.

Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati http://www.fonduri-ue.ro

Continutul acestui comunicat nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei.

Centru integrat de diagnostic precoce şi management al cancerului bronho-pulmonar – INTEGRIS
Proiect nr. 1910/ Cod SMIS – CSNR: 41977
Contract nr. 667/14.08.2014
Competitia POSCCE-A2-O2.2.1-2013-1
Operatiunea O2.2.1: Dezvoltarea infrastructurii C-D existente si crearea de noi infrastructuri C-D

Institutul de Pneumoftiziologie „Marius-Nasta” derulează începând cu data de 14 august 2014, proiectul „Centru integrat de diagnostic precoce şi management al cancerului bronho-pulmonar”, cu acronimul INTEGRIS, co-finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, prin Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice”(POS CCE), Axa prioritară 2, Operaţiunea 2.2.1, în baza contractului de finanţare încheiat cu Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) în calitate de Organism Intermediar (OI), în numele şi pentru Ministerul Fondurilor Europene (MFE).  
Valoarea totală a proiectului este de 7.986.636 lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă este de 7.986.636 lei. 
Proiectul se implementează în București pe o durată de 12 luni. 
Obiectivul general al proiectului este crearea unui centru integrat de cercetare pentru diagnosticarea precoce și managementul cancerului pulmonar în cadrul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius-Nasta” în vederea dezvoltării contribuţiei la cercetarea ştiinţifică în domeniu, la nivel naţional şi internaţional şi în scopul oferirii de servicii performante de sănătate, cu impact asupra creşterii ratei de supravieţuire la această grupă de pacienţi.

Obiectivul specific este dotarea cu echipamente de înaltă tehnologie a laboratoarelor integrate din cadrul centrului: laboratorul de anatomie patologică şi lavaj bronho-alveolar, explorări funcţionale, bronhologie, imagistică, chirurgie toracică minim invazivă, terapie intensivă, în vederea dezvoltării de facilităţi de cercetare pentru diagnosticarea în stadii precoce a cancerului bronho-pulmonar la peste 5.000 de pacienţi examinaţi pe perioada proiectului în cadrul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius-Nasta”.

Crearea in Institut a unui Centru integrat de diagnostic precoce si management al cancerului bronho-pulmonar va constitui o premieră prin tehncile moderne de depistare a cancerului pulmonar, asigurând în acelaşi timp colaborarea cu celelalte centre din ţară privind folosirea datelor,contribuind ca oncologia să devină mai ieftină şi mai performantă.

De asemenea, se va asigura colaborarea cu echipe similare la nivel naţional şi internaţional care utilizează aceleaşi metode şi tehnici moderne, în acelasi limbaj şi algoritm de lucru şi se vor putea crea noi locuri de muncă pentru tinerii cercetători români în vederea dezvoltării din punct de vedere ştiinţific şi profesional.