Din grijă pentru Sănătate

Tu ce faci cu cei 20% din impozitul pe profit?

Sponsorizează-i pe cei care au nevoie de ajutor și exprimă-ți astfel grija pentru sănătate. Această sumă poate deveni un ajutor semnificativ pentru noi.

Cum puteți redirecționa 20 % din impozitul pe profit?

În prezent, legislația fiscală reglementează următoarele facilități fiscale în zona acțiunilor de sponsorizare atât pentru societățile plătitoare de impozit pe profit, cât și pentru societățile care intră sub incidența impozitului pe veniturile microîntreprinderilor sau pentru persoanele fizice autorizate.

Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta este un spital de categorie M1 care deservește bolnavi din țară în proporție de peste 60%. Complexitatea cazurilor internate este mare deoarece Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta este considerat stație terminală pentru pacientul cu boală respiratorie din România. Gradul de subfinanțare a Institutului de Pneumoftiziologie face ca asigurarea condițiilor hoteliere și de ambient exterior pentru pacientul cu tuberculoză și boală respiratorie cronică să fie mult sub standardele dorite.

Cu ajutorul dumneavoastră, banii redirecționați către Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta vor fi folosiți pentru investiții în infrastructură și aparatură medicală, toate spre folosul pacienților internați.

Microîntreprinderile care efectuează sponsorizări, potrivit legii, pentru susținerea organizațiilor non-profit și a unităților de cult înscrise în Registrul ANAF al entităților/unităților de cult pentru care se acordă deduceri fiscale pot beneficia de credit fiscal în cuantum de 20% din impozitul pe veniturile microîntreprinderilor datorat pentru trimestrul în care au efectuat sponsorizarea.

Mai jos regăsiți pașii care pot fi parcurși:

  1. Calculați suma aferentă celor 20% din impozitul pe venit/profit al companiei, în limita a 0,75% din cifra de afaceri;
  2. Descărcați și completați modelul de contract de sponsorizare (atașat) în 2 exemplare și trimiteți-l la adresa noastră: Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta, Șos. Viilor, nr. 90, sector 5, București sau la adresele de e-mail – secretariat@marius-nasta.ro și juridic@marius-nasta.ro
  3. Efectuați plata prin transfer bancar sau online în contul RO15TREZ70520F370100XXXX deschis la Trezoreria sector 5 sau în RO41RNCB0075007686280015 deschis la BCR sucursala Știrbei Vodă (anexă).

Atașăm Declarația 107, cont donații și model de contract de sponsorizare.

DECLARAȚIA 107 (pdf)

CONTURI DONAȚII ȘI SPONSORIZĂRI (pdf)

MODEL CONTRACT SPONSORIZARE MARIUS NASTA (docx)